• Září v družině!

          • ​​​​​​V letošním školním roce máme v naší školní družině naplánovanou "Cestu kolem světa za 80 dní" inspirovanou knihou Julese Verna. Před námi je úžasná cesta, během které navštívíme všechna místa, o kterých tajně snime. A kam že to vlastně jedeme? Každý měsíc se seznáme s jedním z kontinentů naší Země, objevíme známá i méně známá místa, přiblížíme si místní kulturu, architekturu, faunu i floru, známé osobnosti a vynálezy. Cílem hry je přiblížit dětem různé kouty naší planety, úctu k přírodě i lidem, vzájemnou pomoc a spolupráci. Naši dobrodružnou cestu jsme začali v úterý 26.9., kdy jsme si pomocí zábavných sportovních her vyzkoušeli například, jaké to je balit kufry na cestu, běžet s kufrem na vlak, najíst se v čínském bistru hůlkami, vyšplhat na Eiffelovu věž apod. Odpolednem nás provázel anglický gentleman Willi Fogg a nechyběla ani sladká odměna pro všechny dobrodruhy. ​​​​​​​​​​​​​​

            Na naše putování kolem světa si každé oddělení vyrobilo nezbytné cestovní pasy, které budou sloužit nejen k "překonání hranic", ale také jako zápisník či deníček, kde si budeme zaznamenávat naše dobrodružství, zážitky či zajímavosti z cest. Příští měsíc už vyrážíme do Evropy. 

          • Žákovský parlament připravuje charitativní akci

          • Žákovský parlament se již od září pravidelně schází a připravuje mnoho zajímavých aktivit. Jednou z nich je charitativní akce "Krabice od bot", nyní již druhý ročník. V minulém roce byli žáci velmi aktivní a úspěšní a počet připravených dárků se přiblížil číslu 100. Věříme, že akce bude stejně úspěšná i v roce letošním.

          • Září na druhém stupni

          • ​​​Je za námi první měsíc školního vyučování a zárověň první měsíc společných zážitků.

            Jednou z prvních akcí byla návštěva žáků 9. ročníků a jejich vyučujících z partnerské školy v německém Markersbachu a společné aktivity s našimi žáky a plánování další spolupráce.

            Šesté ročníky absolvovaly adaptační pobyty na Božím Daru. Program připravovali třídní učitelé a lektorka Jitka Rozhonová tak, aby podpořili spolupráci, správnou komunikaci a nastavili dobrá pravidla ve třídních kolektivech. Vedle toho si žáci každopádně užili spoustu legrace. Třídu 6.B výjezd teprve čeká příští týden. Ve třídách, kde došlo ke změně třídních učitelů proběhl adaptační den v budově školy pod vedením lektorky Jitky. 

            Jako každý rok absolvovaly třídy 9.A a 9.B exkurzi v rámci EVVO do Černošína, žáci 9. C vyjeli v rámci dotace Karlovarského kraje do Jáchymova na komentovanou prohlídku "Rudá věž smrti". 

            Žáci 9.A a 9.B absolvovali kurz Debatování v rámci českého jazyka, třídu 9.C čeká toto projektové vyučování v průběhu října. Následně proběhlo školení vyučujících anglického jazyka s využitím této metody.

            Žáci pod vedením vyučujících tělesné výchovy se již velmi aktivně zapojili do okresních sportovních soutěží a družstva mladších chlapců a dívek obsadila 3. místa v atletickém čtyřboji.

            Od poloviny září jsou součástí našeho vyučování i mimoškolních aktivit praktikantky Lara a Burcu z Univerzity v německém Normiberku. Díky projektu Česko-německého fondu budoucnosti absolvují na naší škole třítýdenní praxi. Pro žáky je přítomnost rodilého mluvčího ve vyučování velmi přínosná, ačkoliv s německým jazykem v sedmém ročníku teprve začínají.

            Dnešní den je věnován turistice a jednotlivé třídy vyrazily do terénu v blízkém i vzdáleném okolí. Některé kolektivy zvolily centrum města, vyhlídky a lázeňské stezky, jiné zvolily cestu vlakem do Horní Blatné nebo do Smolných Pecí, na Andělskou Horu nebo na Tisovou a místní rozhlednu. Žáci se podíleli na plánování trasy a jejich úkolem je vytvořit fotodokumentaci a prezentaci. 

          • Halloweenská stezka odvahy - výzva k rodičům

          • Milí rodiče, hledáme dobrovolníky k pořádané akci Halloweenská stezka odvahy pro 1. stupeň. Pokud máte chuť se zapojit, napište mi prosím na e-mail: srps.zstruhlarska@gmail.com. Dne 25.9. od 17 hod. v aule druhého stupně proběhne naplánování celé akce. Účast všech, kteří chtějí pomoci s organizací, je v tomto termínu nutná. Stezka odvahy pak proběhne na Halloween 31.10. od 17 hod. Přesné informace budou brzy zveřejněny.

            Za SRPŠ Martina Procházková

          • Plán akcí SRPŠ 2023/2024

          •  SRPŠ finančně i organizačně podpoří v tomto školním roce:

            • 9.10. Dětský filmový festival Oty Hofmana v Karlových Varech v Thermálu - SRPŠ zaplatí vstupné svým členům jak na 1. i 2. stupni, 1. stupeň čeká pohádka Největší dar, děti 2. stupně pak film Děti Nagana
            • 31.10. od 17 hod. Halloweenská stezka odvahy ve Staré Roli pro děti prvního stupně, žáci druhého stupně se zapojí do organizace celé akce. Finančně i organizačně zaštítí celý projekt SRPŠ. Budou odměny pro odvážné děti, které zvládnou celou trasu projít. Na akci se budou prodávat vstupenky za symbolickou cenu, aby byl přehled kolik dětí na stezku dorazí. Bude se vycházet v různých časových intervalech, aby byl zážitek o to lepší 😄 Prodej bude na sekretariátu 1. stupně od začátku října. Podrobnější informace ještě budou na webových stránkách školy. 
            • Během podzimu se děti 5. i 9. tříd mohou těšit na kurz Paměť a efektivní učení. Tyto ročníky jsou vybrány záměrně, protože je čekají přijímací zkoušky. 
            • První a druhé třídy čekají dva projektové dny - Malé digitální univerzity (Digi bez digi) - rozvoj informatického a logického myšlení
            • 5.12. Navštíví 0., 1., 2. ročníky Mikuláš, čert a anděl. Celý první stupeň se ten den oblékne do čertovských, andílkovských či Mikuláškých kostýmů. 
            • 7.12. Adventní sekání, kde bude i stánkový prodej výrobků našich šikovných dětí.
            • 31.1. PŘESPÁVAČKA prvního stupně ve škole, letos i páté třídy👍
            • V březnu nás čeká MAŠKARNÍ PLES pro 1. stupeň
            • V květnu opět MAJÁLES pro 2. stupeň
            • 20.6. Havajská letní slavnost
            • Dále podpoříme Planetárium pro 1. stupeň a divadlo pro 2. stupeň 
            • Pro nynější druháčky připravujeme krásnou knížku z dopisů, které minulý rok tvořily děti z druhého stupně. 
            • V současné době vybíráme nové stojany na kola a koloběžky jak pro první tak i pro druhý stupeň.  

            Výčet akcí není konečný, dětem chceme umožnit i další zajímavé exkurze, semináře. 

            Veškeré aktivity SRPŠ mají ČLENOVÉ SRPŠ ZDARMA či za symbolický poplatek. Děti, které nemají SRPŠ zaplaceno, výhody čerpat zdarma nemohou, pouze za poplatek, jehož výši vždy určí SRPŠ před plánovanou akcí. Platba za členství SRPŠ vám bude vygenerována v Edupage. Poplatek 500 Kč za dítě na celý školní rok 2023/2024 (letos malá změna: poplatek za 1.dítě 500 Kč, za 2. sourozence také 500 Kč , 3.,4.,5.,6. sourozenec zdarma.) Pokud chcete čerpat výhody SRPŠ již od října uhraďte poplatek za členství co nejdříve.

            Za SRPŠ

            Martina Procházková 

          • SRPŠ organizovalo či podpořilo v roce 2022/2023:

          •  

            1. Vánoční koncert pro celou školu
            2. Možná přijde i Mikuláš
            3. Vánoční setkání na 2. stupni
            4. Nákup odměn pro žákovský parlament ( turnaj ve florbale pro 2.stupeň, Karlovarský Skřivánek, Zeměpisná olympiáda) 
            5. Dopis kamarádovi - dopisy pro 2.,3. třídy a anglické dopisy pro 4.,5. třídy.
            6. Šachový turnaj
            7. Podaná žádost o dataci na lyžařský výcvik
            8. Karneval první stupeň
            9. Paměť a efektivní učení - kurz pro 5. třídy
            10. Preventivní program pro 8. A 9. třídy
            11. Odměny za anglické soutěže
            12. Odměny pro vítěze v předmětových soutěžích - olympiáda v anglickém jazyce, kreativní soutěž v anglickém jazyce- videosoutěž
            13. Majáles
            14. Letní slavnost
            15. Přespávačka ve škole na 1.stupni
            16. Knížka pro prvňáčky na přivítanou,kterou vytvořila 3.B
            17. Půjčení vybavení na lyžařský výcvik
            18. Příspěvek na některé školní aktivity
            19. Odměny za soutěže
            20. Cestovné na soutěže
            21. Příspěvek žákům na přednášky magický Senegal, Tanzánie

             

            Plán aktivit pro školní rok 2023/2024 bude brzy zveřejněný.

             

            V Karlových Varech 9.9.2023

            Za SRPŠ 

            Martina Procházková, předsedkyně SRPŠ

             

            • Září v družině!

              ​​​​​​V letošním školním roce máme v naší školní družině naplánovanou "Cestu kolem světa za 80 dní" inspirovanou knihou Julese Verna. Před námi je úžasná cesta, během které navštívíme všechna místa, o kterých tajně snime. A kam že to vlastně jedeme? Každý měsíc se seznáme s jedním z kontinentů naší Země, objevíme známá i méně známá místa, přiblížíme si místní kulturu, architekturu, faunu i floru, známé osobnosti a vynálezy. Cílem hry je přiblížit dětem různé kouty naší planety, úctu k přírodě i lidem, vzájemnou pomoc a spolupráci. Naši dobrodružnou cestu jsme začali v úterý 26.9., kdy jsme si pomocí zábavných sportovních her vyzkoušeli například, jaké to je balit kufry na cestu, běžet s kufrem na vlak, najíst se v čínském bistru hůlkami, vyšplhat na Eiffelovu věž apod. Odpolednem nás provázel anglický gentleman Willi Fogg a nechyběla ani sladká odměna pro všechny dobrodruhy. ​​​​​​​​​​​​

            • Září na druhém stupni

              ​​​Je za námi první měsíc školního vyučování a zárověň první měsíc společných zážitků.

              Jednou z prvních akcí byla návštěva žáků 9. ročníků a jejich vyučujících z partnerské školy v německém Markersbachu a společné aktivity s našimi žáky a plánování další spolupráce.

              Šesté ročníky absolvovaly adaptační pobyty na Božím Daru. Program připravovali třídní učitelé a lektorka Jitka Rozhonová tak, aby podpořili spolupráci, správnou komunikaci a nastavili dobrá pravidla ve třídních kolektivech. Vedle toho si žáci každopádně užili spoustu legrace. Třídu 6.B výjezd teprve čeká příští týden. Ve třídách, kde došlo ke změně třídních učitelů proběhl adaptační den v budově školy pod vedením lektorky Jitky.

            • Halloweenská stezka odvahy - výzva k rodičům

              Milí rodiče, hledáme dobrovolníky k pořádané akci Halloweenská stezka odvahy pro 1. stupeň. Pokud máte chuť se zapojit, napište mi prosím na e-mail: srps.zstruhlarska@gmail.com. Dne 25.9. od 17 hod. v aule druhého stupně proběhne naplánování celé akce. Účast všech, kteří chtějí pomoci s organizací, je v tomto termínu nutná. Stezka odvahy pak proběhne na Halloween 31.10. od 17 hod. Přesné informace budou brzy zveřejněny.

            • Plán akcí SRPŠ 2023/2024

              SRPŠ finančně i organizačně podpoří v tomto školním roce:

              • 9.10. Dětský filmový festival Oty Hofmana v Karlových Varech v Thermálu - SRPŠ zaplatí vstupné svým členům jak na 1. i 2. stupni, 1. stupeň čeká pohádka Největší dar, děti 2. stupně pak film Děti Nagana
              • 31.10. od 17 hod. Halloweenská ste